Zorgverzekeraars Nederland
OKR's voor een efficiënte samenwerking aan gemeenschappelijke doelen
Zorgverzekeraars Nederland behartigt de belangen van alle zorgverzekeraars. De vereniging heeft als doel om de zorgverzekeraars te ondersteunen bij hun missie: het realiseren van goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden, gericht op het bevorderen van gezondheid en kwaliteit van leven.
Empowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow Template

Uitdaging

Veel bedrijven creëren organisatiebrede doelstellingen, die ze graag willen vertalen naar team en persoonlijke doelstellingen om zo focus aan te brengen en aan de juiste prioriteiten te kunnen werken. Ook ZN zag deze uitdaging, want hoe breng je focus aan, vergroot je resultaatgerichtheid en stimuleer je een pro-actieve houding binnen je organisatie?

Aanpak

Imagine heeft ZN in dit proces begeleid door middel van een jaar gebruik makend van de OKR methodiek (Objectives & Key Results). Imagine is begonnen met het ontwerpen van een op maat gemaakt OKR programma, inclusief een pilot-fase die ons in staat stelde aanpassingen te maken waar nodig. Gevolgd door een programma gericht op uitrol voor alle ZN teams. Dit implementatieprogramma bestond uit meerdere introductie en trainingssessies, een organisatiebrede OKR-infrastructuur met sponsors en aanvoerders en een intern communicatieplan inclusief OKR-referentie materiaal (zoals een beknopt handboek en praktische templates).

Resultaat

Imagine heeft het OKR programma geïntroduceerd en geïmplementeerd en alle teams van ZN gedurende een jaar begeleid in het gebruik van de OKR methode. De ZN-teams gaven deze methode een NPS score van 7.5. Door resultaatgericht te werk te gaan heeft ZN een goede start gemaakt met OKRs waardoor de methodiek en eigenaarschap eromheen nog steeds werkt.

Meer weten?

Neem contact op