GVB
De positie van GVB binnen Mobility-as-a-service (MaaS)
GVB (voorheen afkorting voor: Gemeentevervoerbedrijf) is een Nederlands openbaarvervoerbedrijf en verzorgt het openbaar vervoer in de gemeenten Amsterdam, Diemen en het tot de gemeente Ouder-Amstel behorende Duivendrecht
Empowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow Template

Uitdaging

De Mobility-as-a-Service (MaaS) is een snel opkomende vorm van dienstverlening die consumenten via een gezamenlijk digitaal kanaal, in staat stelt om meerdere soorten mobiliteitsdiensten te plannen, boeken en betalen. Het doel? Het vergroten van het gemak van vervoer voor consumenten in de huidige complexe steden. Verschillende publieke vervoerders denken na over mobiliteit als dienst, maar in welke vorm is voor velen een uitdaging. Ook GVB heeft deze wens en vroeg daarom aan Imagine om een strategisch advies te definiëren over welke rol MaaS zou moeten spelen in de toekomst van GVB.

Aanpak

Imagine heeft het vervoer landschap grondig geanalyseerd via diepgaand marktonderzoek, branchebrede interviews en een brandlab met de directie.

Resultaat

Naar aanleiding van de verkregen inzichten is door Imagine een uitgebreid strategisch adviesrapport opgeleverd. Zo werd de GVB ondersteund in het vaststellen van haar strategische rol voor de toekomst binnen het transport landschap. Imagine heeft de directie van GVB kunnen voorzien van advies over de potentiële risico's en waarde van MaaS.

Meer weten?

Neem contact op