Toolbox

Obeya

Terug naar Toolbox

Een Obeya, wat is dat?

Een Obeya is een digitale en fysieke omgeving die wordt ingericht om management en medewerkers te helpen overzicht te krijgen van de strategie en de prestaties van de organisatie. Visueel management gecombineerd met actuele stuur- en bedrijfsinformatie is de kern van een goedwerkende Obeya. Daarnaast kijkt iedereen tegelijkertijd (en staand!) naar dezelfde informatie. Dat maakt besluitvorming gemakkelijker en draagt bij aan een open manier van samenwerken.

Imagine werkt samen met dé Obeya specialisten in Nederland.
Obeya is Japans voor “grote kamer” of “war room” waar alle informatie beschikbaar is voor iedereen

De voordelen van de Obeya

Wat levert een Obeya op voor organisaties? Hier zijn enkele voordelen die je kunt verwachten:

Hoe werkt de Obeya in de praktijk?

Bij Imagine voeren we wekelijkse Obeya-meetings uit waarbij we door alle relevante onderwerpen gaan. Updates, resultaten en voortgang van onderwerpen worden op fysieke borden bijgehouden. De onderwerpen die behandeld worden zijn Sales, Projecten, Talent, Marketing, de kalender met belangrijke gebeurtenissen, Performance en OKR's van Imagine zelf en collega’s. Per bord delen verantwoordelijke teamleden updates en krijgt iedereen de kans om vragen te stellen en waardevolle input te leveren.
Bron afbeelding: Obeya Association

Toepassing bij klanten

Bij Imagine hebben we met succes de Obeya-methode toegepast bij verschillende klanten. Bijvoorbeeld bij een bedrijf dat de Obeya integreerde in hun agile transformatieproject. Door het implementeren van de Obeya is de samenwerking tussen directieleden verbeterd door de inzichtelijkheid van relevante informatie en de mogelijkheid om snel, gezamenlijk beslissingen te nemen.

Benieuwd of een Obeya kan werken in jouw organisatie?

Neem contact op