KVK
Werven en behouden van digitaal talent door online Hubs
De Kamer van Koophandel in Nederland biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan bedrijven en organisaties. Haar wettelijke taken zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van bedrijven en organisaties.
Empowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow Template

Uitdaging

Voor een succesvolle digitale transformatie is het van groot belang om digitaal talent te werven en te behouden binnen je organisatie. Zo ook voor KVK! Dit bleek een uitdaging te zijn, gezien de huidige schaarste aan digital professionals op de arbeidsmarkt. Hoe werven en behouden we het beste digitale talent voor KVK?

Aanpak

Imagine heeft tijdens de scan fase een interne en externe analyse uitgevoerd. Op basis van inzichten die zijn verkregen onder werknemers, interne processen en kennis van industry best practices, zijn gepersonaliseerde programma’s ontworpen voor digitaal talent. Deze programma’s - het Referral Programma, de Onboarding Hub en de Persoonlijke Ontwikkel Hub - richten zich elk op het optimaliseren van een onderdeel uit de employee journey (recruitment, onboarding, ontwikkelen).

Resultaat

Het referral programma stimuleerde werknemers om actief hun eigen netwerk aan te sporen om bij KVK te werken waardoor het beoogde aantal digital professionals vroegtijdig is behaald, de Onboarding Hub werd dé plek genoemd om informatie op te halen voor elke nieuwe KVK’er en de Persoonlijke Ontwikkel Hub faciliteerde de KVK’er zelfstandig bij het creëren van zijn of haar persoonlijke ontwikkelpad.

Meer weten?

Neem contact op