Dunlop
Verkopen op Amazon, waar te beginnen?
Dunlop Protective Footwear is 's werelds grootste fabrikant van beschermend schoeisel. In meer dan 75 landen over de hele wereld bieden zij comfortabel en beschermend schoeisel voor mensen die werkzaam zijn in de agrarische sector, de visserij, de voedselverwerkende industrie, de bouwsector of de olie-, gas en mijnbouw.
Empowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow Template

Uitdaging

Door extra verkoopkanalen toe te voegen kunnen bedrijven als Dunlop groeien. Dunlop, een traditionele B2B speler, zag kansen om direct aan de consument te verkopen. De grote uitdaging was het vinden van het juiste platform om Dunlop producten aan te bieden. Hoe bereik je de de consument zo goed mogelijk? En hoe ga je dan van start?

Aanpak

Er zijn wereldwijd meerdere grote online retailers, maar Amazon is het best gepositioneerd in de afzetmarkten van Dunlop. Om deze reden is er gekozen voor Amazon. Imagine Digital voerde een scan uit om de kansen van directe verkoop op Amazon voor Dunlop inzichtelijk te krijgen. Dit deed Imagine door de potentiële verkoop in kaart te brengen en formuleerde met dit onderzoek een duidelijk onderbouwde strategie. Op basis van het onderzoek is directie van Dunlop geadviseerd om te investeren in het directe verkoopkanaal van Amazon.

Resultaat

Imagine leverde kennis, ondersteuning en hands-on business management om de verkoop via Amazon voor Dunlop op te zetten en op te schalen. Binnen een jaar tijd is het direct to consumer kanaal (DTC) via Amazon uitgegroeid tot hun grootste online kanaal. Met resultaat, de omzet is boven verwachting van 0 naar 4 miljoen euro gestegen.

Meer weten?

Neem contact op