Centraal Beheer
Digital Due Diligence: onderzoek marktpotentie
Centraal Beheer is een verzekeringsbedrijf dat deel uitmaakt van het Achmea-concern. Het bedrijf werd opgericht in 1909 in Amsterdam en verhuisde in de jaren zeventig naar Apeldoorn. Na een reorganisatie eind jaren negentig is Centraal Beheer formeel geen bedrijf meer, maar een merk.
Empowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow TemplateEmpowering Investors - Company X Webflow Template

Uitdaging

Centraal Beheer is een bekend verzekeringsbedrijf dat de ambitie heeft om in Nederland een 'one stop insurance digital warehouse' te worden. Welke potentie is er op digitaal gebied in de markt voor hypotheken? Imagine was gevraagd om inzicht te geven in potentiële synergieën en de propositie van een online hypotheekbedrijf te beoordelen.

Aanpak

Imagine is gestart met een opportunity scan, een opzet om met behulp van interviews de juiste informatie van beide bedrijven te verzamelen. Vervolgens is een brandlab workshop georganiseerd en an outside-in evaluatie uitgevoerd met specifieke focus op online kanalen. Op het financiële vlak hebben we gekeken welke investeringen nodig zouden zijn om van een online hypotheekbedrijf een vernieuwende grotere digitale speler te maken.

Resultaat

Imagine heeft als resultaat van bovenstaande aanpak een samenvattend adviesrapport geschreven voor Centraal Beheer. De conclusies waren samengevat in een management presentatie en waren gericht op onze observaties rondom propositie & markt, technologie en organisatie. Tenslotte heeft Imagine een advies gegeven over issues die een voorwaarde zijn voor een succesvolle samenwerking.

Meer weten?

Neem contact op